Választás 2018

Választási eredmények 2018

Választási eredmények 2018

Egy választás eredménye mindenkit megoszt, amióta demokrácia és több párt rendszer van.
Az egyik oldal győzelmi mámorban úszik, a másik oldal meg el van keseredve, s úgy érzi csalás történt, és biztos csak azért veszített, mert valakik, valahol belenyúltak a választásba!
Mert lehetetlen, hogy ők veszítsenek, hisz ők a legjobbak, ők hozták volna a felvirágzást, a szabadságot, a jólétet és mindent.

Választás 2018
A választás ma már marketing kérdése, ki tudja jobban elhitetni az emberekkel, hogy őrájuk van szükségük és ők fogják megvédeni őket, ők oldják majd meg a problémáikat és ővelük virágzik majd fel a gazdaság.

Az idei magyar választások valljuk be őszintén, nem a programokról szóltak, hanem arról, hogy miért nem szabad a másik oldalra szavazni, ott milyen rémek vannak, mennyire rossz lenne az országnak, ha ők győznének. Mindkét oldal a saját média üzenetét gyártotta le, és a saját módján próbálta beprogramozni az embereket, hogy ha az urnához járulnak, mi jusson eszükbe és hova tegyék az X-et!

De ez nem csak nálunk van így, hisz még mindig tart Amerikában is a téma, Mark Zuckerberg is például most állt a kongresszus előtt. Jelenleg úgy tudni, hogy 87 millió felhasználó személyes adataihoz jutott hozzá a Cambridge Analytica nevű cég illegálisan, hogy ezeket aztán Donald Trump elnökválasztási kampányában használják fel. Ma már a média segítségével, hírek és álhírek közlésével, megosztásával, „nagy leleplezésekkel”, múltbeli hibák, bűnök előkaparásával, „jól” összeállított híradókkal, riportműsorokkal, bizony be lehet folyásolni a közvéleményt és a választási eredményeket. És aki jobban tud élni ezzel, több emberhez tudja eljuttatni az üzenetét, több emberben tud érzelmi sokkot, felháborodást és vélemény formálást elérni, az lesz a sikeres.

Választási eredmények 2018

Mert az átlagember honnan tud tájékozódni? Csakis a médiából. A kérdés az, hogy ki melyik médiát nézi, melyiket fogadja el ténynek. Mert sajnos ez van. A legtöbb ember számára a média olyan, mint az orvos, amit az mond az csak igaz lehet! Ezért van, hogy a legtöbb embernek hiába beszélsz a táplálékkiegészítés fontosságáról, hogy milyen vitaminokat, gyógygombákat szedjen, ők csak az orvosnak hisznek, és amilyen gyógyszert az felír, csak arra hajlandók bízni magukat.

Így van ez a politikával is. A legtöbb embert nem érdeklik az észérvek, nem jár utána a dolgoknak, hanem amit hall a TV-ben azt lenyeli, és bőszen hangoztatja, kiposztolja a Facebookra, és büszke rá, hogy ő tudja a tutit! Attól függően, hogy melyik médiát, csatornát nézi, tudni fogja kit kell éppen gyűlölni, ki lopott, csalt, hazudott, és kiről milyen 20 évvel ezelőtti bűnt tudtak kinyomozni az újságírók. Ha egy politikusnak vagyona van, azt csak tisztességtelen úton szerezhette, és egyébként is az ország pénzét nem erre, hanem arra kellene költeni.

A focihoz és a politikához mindenki ért hazánkban és mindenkinek van véleménye. A kérdés csak az, hogy kell-e hogy mindenkinek véleménye legyen? Fontos-e magunkat belelovalni a média keltette indulatokba? Egyáltalán kell-e nekünk médiát nézni, és engedni, hogy az életünket befolyásoló valós dolgok, fontos döntéseink helyett, a fókuszunk máshol legyen, mások által gerjesztett indulatok foglalják el a szívünket az elménket? Valóban olyan fontos a politika, hogy miatta feláldozzuk a barátságainkat, leromboljuk a személyes márkánkat, eltaszítva embereket a politikai állásfoglalásunkkal? Megéri leszűkíteni a baráti kapcsolatainkat, üzleti lehetőségeinket csupán azokra, akik velünk egyetértenek?

Nem-e lenne jobb az érzelmi intelligenciánkat magasabbra emelni, és ellenállni a kisértésnek, hogy belemenjünk politikai csatározásokba, emberek szidalmazásába, lejáratásába, pletyka terjesztésbe, negatív indulatok táplálásába, hőzöngésbe, zúgolódásba, és ezzel a saját lelkünk és békességünk amortizálásába?!

Én nem foglalnék állást se a pártok, se az eredmények mellett vagy ellen.
Engem csupán az emberi oldala érdekel, és az szomorít el, hogy ekkora megosztás van az országban, és mennyire ki tudnak emberek bújni a bőrükből, és mennyire a lelkükre tudják venni a választási eredményeket. Még olyan emberek is akiket idáig pozitív gondolkodásukról ismertem meg, hirtelen kikeltek magukból, és politikai véleményükkel kezdték el ostromolni a Social mediat a Facebookot.

Barátok, gyülekezeti tagok fordultak egymás ellen, bőszen védve a maguk igazát.
Ismerős törlési hullám indult el a Facebookon, és hihetetlen indulatok szabadultak el.

Tényleg úgy gondolod, hogy az életedre legnagyobb hatással a politika van és ha ez a választás nem úgy sült el, ahogy te szeretted volna, akkor most 4 évig ezen fogsz rágódni, hogy majd 4 év múlva újra belelovalhasd magad egy újabb választási kampányba?
Mi lenne, ha nem néznél TV-t, nem olvasnál semmilyen hírcsatornát és nem mérgeznéd magad a politikai marketing mérges italával?
Nem lenne jobb, ha időd lenne a saját magad napi döntéseivel, választásaival foglalkozni?
Ha együtt tudnál dolgozni, nevetni, élvezni az életet minden párt képviselőivel?
Ha nem lenne ellenség számodra, ha valaki a Fideszre, a Jobbikra, az MSZP-re, a DK-ra, az Együtt-re, a Momentumra, az LMP-re szavazott?

Szeretném, ha felfognád és megértenéd, hogy nem ez volt 2018 legfontosabb választása!!

Hanem most jönnek a legfontosabb választások, döntések, amiket napról napra, percről percre meg kell tenned és helyesen kell döntened!
Nem kiabálhatsz majd csalást, mert ezek a te döntéseid lesznek!
És tudnod kell, hogy ahol ma tartasz, az a tegnapi döntéseidnek a következménye, ott vagy ahol tegnap lenni akartál!
Ezek az igazán fontos döntések!
Egy versben foglaltam össze, kérlek fogadd szeretettel és felejtsd el a választást, válassz egy jobb és szebb életet magadnak, és ez belülről fakad, és nem a regnáló politikai pártoktól függ!

Nagy Gábor: Mindig van más választásod!

Mindig van más választásod, te döntöd el, hogy merre mész,
a te kezedben van a sorsod, a jövőd, s majd ahogyan élsz!
Mindig van más választásod, a sorsod nem írta meg más,
Te vagy a rendező s a főszereplő, te tőled függ a folytatás.

Aggódás vagy erős hit, félelem vagy bátorság,
ismered még e szavakat, hogy mosoly, derű, boldogság?
Mindig van más választásod, győztes leszel vagy áldozat,
harcba indulsz, vagy megfutamodsz, feladod-e az álmodat?
Megbocsájtasz, vagy nem felejtesz, kedves vagy, vagy keserű,
szomorú vagy, vagy mindig vidám, látszik-e rajtad a derű?

Kitartasz-e vagy feladod, végig futsz-e vagy leülsz hamar,
kényelmes vagy, vagy teherbíró, aki tudja mit akar.
Mindig van más választásod, te döntöd el, hogy hova nyúlsz,
miben keresed a vigaszt, s ha baj van, akkor hova futsz?
Ítélkezel, vagy megértő vagy, megbocsátasz, vagy haragszol
mérges vagy, vagy higgadt maradsz, minden a te választásod.

Alázatos vagy, vagy mindig kevély, szíved lágy, vagy mindig kemény
hinni tudsz-e, kitartóan, vagy feladtál már minden reményt!
Mindig van más választásod, szeretsz, avagy gyűlölködöl,
neheztelsz vagy nagylelkű vagy, van-e még tebenned öröm.
Szárnyalsz-e vagy botladozol, futsz-e avagy korán megállsz,
kitartó vagy, vagy feladod, kifogást azt mindig találsz!

Zsörtölődsz, vagy hálát adol, boldog vagy, vagy depressziós,
optimista vagy csúcs negatív, aki semmi terhet el nem bír?
Mindig van más választásod, ne mond, hogy a sorsod kemény,
hogy másnak könnyebb, ő szerencsésebb, te vagy csupán ilyen szegény.
Amit gondolsz és kimondasz, arra jön Istentől pecsét,
ezért fontos, miben hiszel, és az, hogy miket beszélsz!
Válassz szebb jövőt magadnak, indulj el a jobbik úton,
teremtsd meg a boldogságod, s találkozzunk fent a csúcson!

Mindig van más választásod: http://vanmasvalasztasod.hu

Látod a lehetőséget a hálózatépítésben és kipróbálnád az online marketing erejét?

Kérlek, minden mezőt tölts ki.
Kérlek, adj meg egy valós e-mail címet.
Ez az Email cím szerepel a listában!
Sikeres Feliratkozás!